Free Websites at Nation2.com
Informatii despre vopsitorie in camp electrostatic
Informatii despre vopsitorie in camp electrostatic

Alimentarea cu pulbere ar trebui sa fie proiectata astfel incat presiunea descarcarii si viteza de alimentare a pistolului electrostatic sa fie mentinute chiar si la o anumita distanta de pistol. Majoritatea containerelor sunt similare ca design la baza au forma de con. Orificiul de iesire pentru pulbere variaza in diametru in functie de metoda folosita de tranzit a pulberii. In sistemul de alimentare cu surub melcat, pulberea este alimentata in mod rasucit din container printr-un curent de aer prin care este preluata si transportata la pistol. De asemenea, o valva aditionala pentru controlul aerului serveste la crearea de vibratii pentru cuva de pulbere pentru a elimina orice tendinta a pulberii de a se aduna in centru devenind insuficienta, sau de a nu ajunge in difuzorul de aer.

Alege calitatea prin servicii vopsire electrostatica

Astfel, prin setarea unui nivel optim de incarcare a pulberii, tensiunea de electrod se regleaza automat in functie de distanta dintre pistol piesa si de forma geometrica a piesei.In acest proces, pulberea se incarca cu sarcina pozitiva, prin cedarea de electroni care se scurg la masa. Astfel, pulberea pulverizata prin duze este incarcata electrostatic, fara generare de sarcina si camp electrostatic extern. Motivul principal pentru care se prefera aceasta tehnologie este aderenta net superioara a vopselei la suprafata metalica tratata, cat si uniformizarea mult mai buna a stratului de vopsea. Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea.

Cusca lui Faraday defineste un fenomen prin care aplicarea vopselei pulbere in camp electrostatic in colturi interioare, pe interiorul tevilor, al canalelor se face cu o foarte mare greutate. Acest fenomen prezinta zona din piesa metalica unde campul electric exterior nu ajunge. Sunt doua elemente care definesc finalizarea procesului de polimerizare. Primul element este temperatura iar al doilea este timpul. In functie de cerintele pulberii trebuie gasit un echilibru intre temperatura si timp. ATENTIE !!! nu tineti in cuptor piesele mai mult decat trebuie o sa va intalniti cu un fenomen ( mai ales la culorile cu pigmenti slabi, ex: alb, galben, orange, rosu ), prin care filmul, dupa racire, va arata ca fiind foarte vechi ( va primi o tenta de crem-galbui ). mai mult

 click aici , vopsitorie electrostatica ,  detalii

Servicii vopsitorie electrostatica

Se poate aplica vopsea pulbere in camp electrostatic doar pe materialele care rezista la temperaturi de 180-200 grade C ( au aparut pulberi care polimerizeaza in timp scurt si la temperaturi de 120-130 grade C ). Lemnul, cauciucul, plasticul si alte materiale se topesc sau isi modifica forma. MDF-ul poate fi acoperit cu pulberi in camp electrostatic, dar tehnologia de aplicare este una foarte costisitoare. In cazul pieselor care initial au fost vopsite cu solutii lichide va recomandam sablarea; daca aplicati pulbere peste filmul de solutie lichida intarita, la temperaturi de 180-200 grade C, apar gaze emise de catre filmul initial care cauzeaza fracturi in noul strat de pulbere o sa fiti nevoiti sa vopsiti de mai multe ori pentru a avea un rezultat satisfacator. Sunt doua elemente definitorii, primul este dimensiunea piesei trebuie sa va asigurati ca vopsitorul dvs. are un cuptor in care sa intre piesa si al doilea element este tratamentul inainte de vopsire pe care-l solicitati unii vopsitori au bai de fosfatare, unui au sablare, iar unii doar degreseaza cu diluant piesele o piesa care va sta de exeplu intr-un mediu foarte coroziv nu puteti sa o curatati inainte de vopsite doar cu diluant, deoarece priza intre filmul de vopsea si piesa va fi foarte slaba.

De ce sa optez pentru vopsit electrostatic?

In scurt timp, vopsirea electrostatica a castigat din ce in ce mai mult teren in fata vopsitoriei clasice, lichide. In vreme ce principiul clasic al vopsirii era guvernat de un timp mai indelungat al procesului incepand cu pregatirea suprafetei, executarea propriu-zisa a vopsirii, timpi indelungati de uscare a piesei, deci o eficienta mai scazuta, vopsitorie electrostatica permite o mai buna eficientizare a procesului de vopsire. Asigurarea unei calitati superioare a piesei vopsite privind atat latura comerciala, aspectul respectivului profil cat si latura mecanica, acest tip de vopsire oferind o mai buna rezistenta la impact si la coroziune. Piesele ce urmeaza a fi vopsite, trebuie initial pregatite din punct de vedere mecanic in vederea aplicarii stratului de vopsea. Operatiune consta practic, in indepartarea oricaror urme de rugina, de resturi sau impuritati aparute pe piesa, rezultate sau nu din prelucrarea acesteia. In general, pentru piesele metalice este larg utilizata procedura de degresare si fosfatare a suprafetelor.

Vopsit electrostatic o alegere potrivita

Vopsirea prin pensulare se poate executa si in halele (incaperile) de lucru cu alt specific, cu conditia ca in apropiere sa nu existe surse de foc, asigurandu-se in acelasi timp o ventilare corespunzatoare. La vopsirea sau uleierea pieselor prin imersie (cufundare) intr-un recipient cu vopsea, lac sau ulei, acesta trebuie amplasat intr-o camera cu aspiratie locala. Baile cu o capacitate sub 2 mc se prevad cu capace care sa se inchida in caz de aprindere a vopselei. Baile cu o capacatitate peste 2 mc sau cele mai servite de un transportor suspendat, se prevad cu sisteme de preaplin, cu golire rapida prin curgere libera intr-un rezervor amplasat in exteriorul cladirii.In atelierele in care consumul de vopsea depaseste 10 l pe schimb, vopsirea prin pulverizare se face obligatoriu in cabine sau pe platforme deschise prevazute cu dispozitive pentru retinerea particulelor de vopsea (filtre, perdele de apa) si cu ventilare pentru eliminarea vopselelor pe baza de solvent.

Unul din avantajele principale ale vopsirii electrostatice il reprezinta acoperirea calitativ superioara fata de modalitatile de vopsire conventionale (vopsea lichida), rezultatul fiind o pelicula dura, rezistenta la actiune mecanica si la factorii meteorologici. Vopseaua este sub forma de pudra si este aplicata electrostatic si este transformata din pudra in lichid si mai apoi in pelicula, cu ajutorul temperaturilor foarte ridicate. Vopseaua electrostatica este mult mai rezistenta la socuri mecanice decat cea traditionala cat si mult mai rezistenta agentilor chimici. Vopsirea in camp electrostatic este aplicabila in cele mai diverse domenii, de la jante auto sau moto, pana la componente ale masinilor sau de la grinzi de fier sau balustrade si pana la calorifere.

in cazul jentilor, acestea sunt vopsite in prima etapa cu un strat de grund, prin procedeu electrostatic. Urmeaza aplicarea propriu-zisa a culorii alese de client si la final, acoperirea jentii cu un lac protector, tot prin procedeu electrostatic. intre fiecare vopsire, jentile sunt tratate termic, la cuptor. Ultima etapa a procesului o reprezinta tratarea termica finala a jentilor, intr-un cuptor special, la temperaturi intre 180 si 200 grade C, asigurandu-se astfel o polimerizare uniforma a vopselei. Instalatiile si echipamentele electrice, si celelalte utilaje folosite in incaperile de degresare, preparare a vopselor, grunduire, vopsire si lacuire vor fi corespunzatoare mediului exploziv sau vor avea protectii corespunzatoare astfel incat sa nu constituie surse de initiere a exploziilor.

Tag: click aici vopsitorie electrostatica detalii