Free Websites at Nation2.com
Informatii despre certificare iso 9001 pret
Informatii despre certificare iso 9001 pret

Certificarea este un proces prin care o organizatie este evaluata, conform cerintelor unui anumit standard (standard de referinta ) si care are ca rezultat final (pozitiv) obtinerea unui certificat de conformitate cu cerintele standardului (referentialului) fata de care organizatia doreste sa se certifice. Aceasta are sediul central in Geneva si a dezvoltat aproximativ 10.000 de standarde de calitate, pe parcursul a peste 50 de ani de activitate, dintre care cel mai cunoscut standard international este standardul sistemului de management al calitatii ISO 9001. Printre avantajele enumerate mai sus, standardul ISO 9001 este unul dintre factorii care favorizeaza comertul international cu bunuri si servicii; dovada o reprezinta numarul de tari care au adoptat acest standard si sutele de mii de firme care au obtinut certificare ISO 9001.

Etape pentru certificare iso 14001

Standardul ISO 14001 defineste ce trebuie sa facem pentru un mai bun management de mediu care sa ne propulseze in topul organizatiilor care iau parte activa la protectia mediului inconjurator imbunatatind totodata imaginea companiei noastre. Scopul standardului ISO 14001:2004 este de a oferi un cadru specific pentru o abordare strategica a politicii de mediu ale organizatiei, a planurilor si actiunilor sale. ISO 14001:2004 da cerintele generale pentru un Sistem de Management de Mediu. Sistemele de management de mediu conforme cu standardul ISO 14001 au o abordare sistemica, dinamica, pe principiul imbunatatirii continue. Ele presupun in primul rand identificarea cauzelor, interventia asupra acestora astfel incat efectele negative asupra mediului sa fie stopate sau cel putin diminuate.

De fapt, certificarea ISO 9001 simbolizeaza o apreciere a calitatii actului managerial de catre un evaluator extern (organism de certificare), o apreciere a bunelor practici din organizatie. Evaluarea se realizeaza urmarind cerintele cadru ale standardelor referitoare la managementul calitatii din familia ISO 9000 (in speta a standardului ISO 9001:2008). Pentru o organizatie care se afla pe o piata puternic concurentiala, Certificarea ISO 9001 poate sa reprezinte un obiectiv obligatoriu si unul dintre scopurile organizatiei. Pe o piata puternic concurentiala micile diferente sunt in masura sa determine succesul organizatiei. viziteaza

 detalii ,  firma-certificare.ro  ,  mai mult

De ce este importanta o certificare ohsas 18001

Avantajele unor certificari iso sunt recunoscute si orice firma va avea numai de castigat in situatiile in care managerul ia decizia de a colabora cu o firma pentru implementarea unui sistem de certificare a calitatii. Prin certificarile iso orice companie sau persoana va avea posibilitatea de a creste foarte mult afacerea sau organizatia, iar clientii vor opta pentru serviciile si produsele oferite intr-un numar tot mai mare. Acesta este principalul avantaj oferit de aceste firme de implementare a sistemelor de certificae iso. Orice companie detine un sistem propriu de management mai mult sau mai putin functional, insa prin aceste certificari de calitate iso, orice firma va avea ocazia sa se asigure de faptul ca produsele si serviciile oferite clientilor vor avea mereu calitatea dorita. In aceste conditii, daca veti dori sa beneficiati de ceea ce pot oferi certificatele iso, tot ceea ce va trebui sa faceti este sa luati legatura cu o companie ce va poate oferi servicii de implementare a sistemului. Certificarea iso reprezinta pana la urma o apreciere a calitatii actualului managerial si a bunelor practici de lucru si de organizare. Toate actiunile interprinse in cadrul unei companii ce isi bazeaza activitatea pe un sistem de calitate, va avea posibilitatea de a merge in directia potrivita. Serviciile si produsele oferite catre clienti, vor avea mereu calitatea dorita, iar succesul afacerii nu se va mai lasa prea mult asteptat.

Totul despre certificarile iso

Dupa ce ai obtinut certificare ISO, in functie de domeniul de activitate bineinteles, increderea companiilor nationale si straine in tine va creste simtitor. Noi oportunitati de afaceri vor aparea si in interiorul firmei tale va domina un sentiment de incredere, sentiment care aduce aminte atat tie cat si angajatilor faptul ca reusiti impreuna sa dati inainte fara sa faceti rabat la calitate. Standardul ISO 9001 are in vedere o abordare bazata pe managementul proceselor organizatiei si, de aici, o structura mult mai logica, orientarea catre client ai evaluarea satisfactiei acestuia, precum si angajamentul top managementului pentru o imbunatatire continua a serviciilor si a produselor oferite beneficiarilor. Datorita orientarii sale spre proces, certificarea ISO 9001 ia in considerare cerintele specifice si perspectivele companiei dvs. Aceasta asigura, de asemenea, dezvoltarea continua folosind un proces de imbunatatire continua. detalii

Avantajele unui certificat calitate si conformitate

Majoritatea societatilor organizatiilor se decid pentru programe de implementare ISO prin care se implementeaza mai mult decat un singur sistem de management. Procesul de implementare ISO a doua sau mai multor sisteme de management in acelasi timp este denumit implementare sistem de management integrat. Sistemul de calitate, care se aplica pentru toate tipurile de activitati si de recomandari pentru atingerea performantei inalte a companiilor. In ultima vreme se observa un real interes pentru deja denumita generic Certificare ISO 9001. De asemenea, exista actiuni din partea autoritatilor contractante de a impune diverselor organizatii sa se certifice conform standardului ISO 9001.

Implementarea ISO 9001 include un protocol care permite verificarea pe o baza repetitiva a eficacitatii standardului; acest protocol include efectuarea unui audit ISO care verifica daca aplicarea standardului conduce la o gestionare eficienta a proceselor afacerii. Printre alte protocoale incluse in procesul de implementare ISO se numara auditurile efectuate de clienti sau cele efectuate de un organism certificator. ISO pretinde ca ultima optiune este cea mai populara datorita perceptiei de credibilitate datorate unei agentii de certificare independenta. O activitate de productie fluida si eficienta imbunatateste moralul angajatilor prin crearea de atributii de serviciu tangibile, cu impact asupra activitatii de ansamblu a companiei. Ca parte a implementarii ISO 9001 compania dezvolta sarcini si responsabilitati pentru muncitori, obiective pentru management, proceduri de instruire si o imagine bine definita a impactului individual asupra activitatii generale a companiei.

Pentru initierea procesului de certificare iso, va trebui sa luati legatura cu o firma de consultanta ce ofera servicii in acest domeniu. In acest sens, va fi desemnata o echipa de lucru, ce va fi formata din reprezentantul managementului de calitate, ce va avea si functia de coordonator al proiectului. Totodaca din aceasta echipa pentru implementarea certificatului de calitate vor mai face parte si sefii principalelor compartimente, grupati in comitetul de coordonare. Etapele si pasii implementarii unui sistem de calitate de acest tip sunt foarte importanti si trebuie parcursi in conformitate cu normele de calitate. In aceste conditii, pentru a va asigura de faptul ca implementarea sistemului se va face corect, tot ceea ce va trebui sa faceti este sa luati legatura cu o firma de consultanta ce poate oferi servicii in acest domeniu. In cadrul aplicarii sistemului iso, vor trebui identificate elementele ce tin de sistemul real de lucru si compararea acestuia cu cerintele unui standard de referinta. Tot in acest moment se vor identifica si elementele tehnico organizatorice si practicile curente ce pot constitui o baza eficienta pentru viitorul sistem de calitate. Tinand cont de aceste aspecte, cu siguranta sistemul iso va fi aplicat corect si eficient.

Tag: detalii firma-certificare.ro mai mult